Να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση των περιοχών που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία δήλωσε πως επιθυμεί η Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Τουρκία μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Νέες πόλεις, νέα χωριά, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες θα χτιστούν» επεσήμανε.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή προκειμένου να εκδιώξει από την τουρκοσυριακή μεθόριο τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Αντίθετα με τους άλλους ηγέτες της Ε.Ε. που έχουν επικρίνει την επέμβαση της Τουρκίας, ο Όρμπαν την εξήρε.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο Ερντογάν απείλησε εκ νέου ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης