Την αντίδραση της πρεσβείας της Ουκρανίας στις ΗΠΑ προκάλεσε μία φωτογραφία σχετικά με το θέμα των ημερών, τους εορτασμούς για τη νέα χρονιά σε ολόκληρο τον κόσμο, την οποία μετέδωσε το CNN.

Η ουκρανική πρεσβεία στις ΗΠΑ επέπληξε, συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό δίκτυο για τη λεζάντα που συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία, η οποία έγραφε: «Πυροτεχνήματα εκρύγνηνται πάνω από την κεντρική Συμφερόπολη, στη Ρωσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Ελπίζουμε ότι οι φίλοι μας από το CNN θα κάνουν καλύτερη δουλειά όσον αφορά στον έλεγχο των γεγονότων και την επιλογή περιεχομένου. Η Συμφερόπολη είναι ουκρανική πόλη στη Χερσόνησο της Κριμαίας που έχει καταληφθεί από τη Ρωσία. Μην ακολουθείτε το εγχειρίδιο της Ρωσίας», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η ουκρανική πρεσβεία.

Η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία το 2014, μετά από την αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία, όταν το 97% που έλαβε μέρος σε δημοψήφισμα ψήφισαν υπέρ της επανένωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δηλώσει ότι το ζήτημα έχει «κλείσει ιστορικά», καθώς οι κάτοικοι της Κριμαίας αποφάσισαν να επανενωθούν με τη Ρωσία, σε συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Πηγή: Sputnik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης