Η Παγκόσμια Τράπεζα θα στηρίξει οικονομικά την Αλβανία τα επόμενα 5 χρόνια, με περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ¨οπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα, Ταχσέν Σαγιέντ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πλαισίου της εταιρικής σχέσης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομίας και Οικονομικών. 
 
Κατά την περίοδο 2015-2019, με την ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα υλοποιηθούν περίπου 15 σχέδια, κατά μέσο όρο, 3 έργα ανά έτος, για τη δημοσιονομική στήριξη, την χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση του τομέα και τη χρηματοδότηση του ενεργειακού συστήματος. 
 
«Η στήριξη αυτή αποσκοπεί σε πέντε κατευθύνσεις, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης», δήλωσε η κ. Σαγιέντ.

Πρόσθεσε δε, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να παραμένει προσηλωμένη στην παροχή συνεχούς τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης προς την Αλβανία, σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Σαγιέντ είπε ακόμα, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίζε και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της ενέργειας. 
 
Το σχέδιο – πλαίσιο της νέας πενταετούς εταιρικής σχέσης, μεταξύ Παγκόσμιας Τράπεζας και Αλβανίας, θα είναι αντικείμενο συζητήσεων το Μάρτιο και έπειτα θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εκτελεστικών Διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης