Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν ασκούν πιέσεις στους Αφγανούς Ταλιμπάν να μην συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

«Οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες (ISI) ενθάρρυναν τους Ταλιμπάν να πληθύνουν τις επιθέσεις, και εναντίον αμάχων, και να αντιταχθούν σε ειρηνευτικές συνομιλίες», σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από διοικητές των εξτρεμιστών και Αμερικανούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ISI θέλει να σκοτώνουμε όλον τον κόσμο- αστυνομικούς, στρατιώτες μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, αμάχους- μόνο και μόνο για να τρομοκρατούμε τον κόσμο» λέει ο διοικητής των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τον συλλάβουν, όταν αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές τους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι έχουν λάβει αντίστοιχες πληροφορίες για πιέσεις που ασκούνται επί των Ταλιμπάν. Οι πληροφορίες προέρχονται από αντάρτες που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται τη στιγμή που υπάρχει τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ. Πρόσφατη έκθεση του Λευκού Οίκου που διαβιβάσθηκε στο Κογκρέσο αναφέρει ότι οι πακιστανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποφεύγουν την απευθείας σύγκρουση με τους Αφγανούς Ταλιμπάν και τα μέλη της αλ Κάιντα, κυρίως στην επαρχία του Βορείου Ουαζιριστάν, στις ζώνες των φυλών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης