Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίστηκε σήμερα, ότι μυστικές υπηρεσίες μίας ξένης χώρας (την οποία δεν κατονόμασε) μέσω συνεργατών τους από τα Σκόπια, έχουν προβεί σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών προσώπων, από την πολιτική ζωή και το δημόσιο βίο της χώρας και χρησιμοποιούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, με στόχο να γνωστοποιηθούν οι συνομιλίες αυτές στην κοινή γνώμη και «να επιτευχθούν οι στόχοι των μυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας».

Ο κ.Γκρούεφσκι προχώρησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς, αμέσως μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στις οποίες προέβη νωρίτερα σήμερα ο κ.Ζάεβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι ο «ρόλος» του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην υπόθεση αυτή είναι «δευτερεύων» και πρόσθεσε πως οι μυστικές υπηρεσίες της ξένης χώρας, που διέταξε τις τηλεφωνικές υποκλοπές, έχουν «σκοτεινά» σχέδια για την ΠΓΔΜ, τα οποία ο κ.Ζάεβ αδυνατεί να αντιληφθεί.

Ο Ν.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι ο κ.Ζάεβ, σε τέσσερις συναντήσεις που είχαν οι δυο τους από τον Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2014, του ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του τηλεφωνικές συνομιλίες, τις οποίες εξασφάλισε σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας. Σύμφωνα με κ.Γκρούεφσκι, ο Ζάεβ επικαλέστηκε τις συνομιλίες αυτές για να τον εκβιάσει σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος της αντιπολίτευσης, για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και προκήρυξης νέων εκλογών στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς του κ.Ζάεβ και για τον λόγο αυτό, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προβαίνει το τελευταίο διάστημα στη δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζόραν Ζάεβ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του κ.Γκρούεφσκι, ότι εξασφάλισε τις τηλεφωνικές συνομιλίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες και σημειώνει ότι οι υποκλοπές αυτές έγιναν από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ, μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη, ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιοποιεί τις τελευταίες ημέρες έφθασαν στην κατοχή του από ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο κ.Γκρούεφσκι.

Επιμέλεια: Χ.Μ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης