Την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του θανάτου 30 αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις τελευταίες παραβιάσεις της εκεχειρίας και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αυτονομιστές με ρωσική υποστήριξη, ρωσικό εξοπλισμό, ρωσική χρηματοδότηση, ρωσική εκπαίδευση και ρωσικά στρατεύματα» τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δυτικοί καταδίκασαν έντονα την επίθεση που εξαπολύθηκε το Σάββατο εναντίον της τελευταίας μεγάλης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ορισμένοι κάνοντας λόγο για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει στρατιωτικά την εξέγερση.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα «αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία» σε συντονισμό με τις διπλωματίες των άλλων δυτικών χωρών, δηλώνοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι «πλην της στρατιωτικής αντιπαράθεσης».

«Το θέμα είναι να γνωρίζουμε αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο που είναι κακός όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό αλλά επίσης (…) κακός για τον ρωσικό λαό» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης