Οι πιλότοι της Iberia αναστέλλουν τις απεργίες που είχαν εξαγγείλλει

Οι πιλότοι της Iberia αναστέλλουν τις απεργίες που είχαν εξαγγείλλει
Το συνδικάτο Sepia, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των κυβερνητών αεροσκαφών της εταιρείας Iberia, ανακοίνωσε σήμερα πως ακυρώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχε αποφασίσει ο κλάδος έως τον Ιούλιο, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως παραπέμπει στη διαιτησία το θέμα αναφορικά με την θυγατρική χαμηλού κόστους του ισπανικού αερομεταφορέα, που έχει διχάσει τις δύο πλευρές.

Η Sepia «αποφάσισε να ακυρώσει τις ημέρες απεργίας που είχαν εξαγγελθεί έως τις 20 Ιουλίου, καθώς οι κυβερνήτες της Iberia θέλουν να διευκολύνουν το έργο του ορισθέντος διαιτητή».

Το συνδικάτο τονίζει πως «επανειλημμένως είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει προσφυγή στη διαιτησία προκειμένου να υπάρξει διέξοδος στην κρίση, απέναντι στην αδυναμία να διαπραγματευθούμε με τη διοίκηση μία λύση που θα κάνει σεβαστές τις θέσεις εργασίας».

Νωρίτερα, η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι προσφεύγει στη διαιτησία, με στόχο «να τεθεί τέλος σε μία διένεξη που έχει στοιχίσει ακριβά σε όλους, αλλά και που βλάπτει σημαντικά τους επιβάτες», όπως τόνισε η εκπρόσωπός της Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία. Η ίδια εξήγησε πως τα δύο μέρη θα πρέπει να επιλέξουν «έναν διαιτητή» και σε περίπτωση αδυναμίας τους, θα τον υποδείξει το υπουργείο Μεταφορών και η απόφασή του «θα έχει δεσμευτική ισχύ επί των δύο πλευρών».

Οι κυβερνήτες αεροσκαφών είχαν εξαγγείλει μία νέα σειρά απεργιών, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 9 Απριλίου έως τις 20 Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Iberia Express, η οποία κατ’ αυτούς απειλεί 8.000 θέσεις εργασίας.

Εκατόν είκοσι πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των δρομολογίων.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 19:30