Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν σε ισχύ τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εν μέσω εικασιών ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα να άρει τις κυρώσεις αυτές που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Πιστεύω ότι ο Ομπάμα καθυστέρησε να επιβάλει τις κυρώσεις και πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουν», τόνισε ο Ράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν ο οποίος επισήμανε ότι αν ο Τραμπ άρει τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, θα συνεργαστεί με άλλους γερουσιαστές προκειμένου να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις κυρώσεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην διατήρηση των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία συντάχθηκε και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

«Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στην Κριμαία, την ανατολική Ουκρανία και τώρα γνωρίζουμε ότι επίσης αναμείχθηκαν στις εκλογές μας», τόνισε ο Μακόνελ σε συνέντευξη του στο Politico. «Αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που δεν αξίζει χαλάρωση των κυρώσεων, αυτή είναι η Ρωσία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ο Τραμπ υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης