Η Πολωνία θα προσφέρει από τις 7 Ιουνίου εμβολιασμούς κατά του Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, που θα κάνει τα ταξίδια ευκολότερα, δήλωσαν σήμερα υπουργοί.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές» δήλωσε σε συνέντευξη ο Μιχάλ Ντβόρτσικ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι δήλωσε επίσης ότι από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση.

Η Πολωνία καθίσταται έτσι μία από τις επτά πρώτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει επισήμως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πολωνία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα μπορέσουν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες τους από την 1η Ιουνίου» ανέφερε ο Νιτζίλσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης