Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα να κρατήσουν «χαμηλό προφίλ» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Βρετανία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εντός της εβδομάδας, στην περίπτωση που σημειωθούν ταραχές στο περιθώριο των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται εναντίον του.

Ο Τραμπ θα πάει στη Βρετανία την Πέμπτη, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις εναντίον του ενώ πάνω από το κοινοβούλιο θα πετάει ένα τεράστιο πορτοκαλί μπαλόνι που εικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο σαν κακότροπο μωρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει ότι θα διαδηλώσουν την Παρασκευή στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης. Ταυτόχρονα όμως οργανώνεται και μια αντιδιαδήλωση – καλωσόρισμα του Τραμπ.

«Πολλές διαδηλώσεις σχεδιάζονται για το διάστημα από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, γύρω από την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλές από τις εκδηλώσεις αναμένεται ότι θα συγκεντρώσουν μεγάλα πλήθη και θα κλείσουν δρόμοι» ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της. Κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν βρεθούν αναπάντεχα κοντά σε μια τέτοια συγκέντρωση που μπορεί να συνοδευτεί από βίαια επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης