Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 27χρονος Ρώσος πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια κατάβασης σε χιονισμένη πλαγιά τουριστικού θερέτρου στο νότιο τμήμα της Ρωσίας μέσα σε μια μεγάλη πλαστική μπάλα.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Dailymail», ο Denis Burakov έσπασε τον λαιμό του όταν η μπάλα μέσα στην οποία βρισκόταν ξέφυγε από την πορεία της και έπεσε με δύναμη πάνω σ’ έναν βράχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγική ειρωνεία… τη σκηνή κατέγραψαν με ερασιτεχνική κάμερα φίλοι του, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καταλάβει ότι η αλλαγή πορείας της μπάλας θα στοίχιζε τη ζωή του 27χρονου Denis. Το απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε στο Ντομπάι, ένα από τα δημοφιλέστερα χειμερινά τουριστικά θέρετρα που βρίσκονται στον ρωσικό Καύκασο (υψόμετρο 1620 – 1650 μέτρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης πως ο δεύτερος άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στην μπάλα, ο 33χρονος, Vladimir Shcherbov, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα, έχοντας υποστεί διάσειση.

Το «ζόρμπινγκ» αποτελεί ένα extreme sport με μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάβαση μιας πλαγιάς μέσα σε μια διάφανη πλαστική μπάλα, η οποία διαθέτει ειδικές λαβές για τα χέρια και τα πόδια και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και δύο ανθρώπους τη φορά.

Μετά το τραγικό δυστύχημα ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, με τις Αρχές να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους διοικούντες το χειμερινό θέρετρο, καθώς δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό, το οποίο θα εμπόδιζε την μπάλα να κατευθυνθεί σε επικίνδυνη περιοχή στην περίπτωση που ξέφευγε από την πορεία της.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης