Την λύπη τους που ο Αριέλ Σαρόν, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, δεν οδηγήθηκε ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης εξέφρασαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «εγκληματία».

«Ο Σαρόν ήταν ένας εγκληματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αραφάτ και ελπίζαμε ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ως εγκληματίας πολέμου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φατάχ, του κινήματος του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη, το οποίο ηγείται της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο θάνατος του Σαρόν αποτελεί «το παράδειγμα για όλους τους τυράννους».

«Ο λαός μας ζει μια ιστορική στιγμή με τον χαμό αυτού του εγκληματία, τα χέρια του οποίου ήταν γεμάτα με το αίμα των Παλαιστινίων και των ηγετών τους», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, ο ιδρυτής της οποίας, ο Άχμαντ Γιασίν, δολοφονήθηκε το 2004 από τον ισραηλινό στρατό κατόπιν εντολής του Σαρόν.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης