Ένας Αμερικανός υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας UBS καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών, αφού είχε παραδεχτεί σε δικαστήριο ότι βοήθησε Αμερικανούς πελάτες του να φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ βοήθησε κυρίως «έναν Αμερικανό εκατομμυριούχο, επενδυτή σε ακίνητα, να αποφύγει να πληρώσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, και να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες off-shore, στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπάλληλος της UBS παραδέχτηκε ότι ενθάρρυνε τους Αμερικανούς πελάτες του να «τοποθετήσουν χρήμα σε ρευστό και άλλα αντικείμενα αξίας σε θυρίδες στην Ελβετία ή να αγοράσουν κοσμήματα, έργα τέχνης και αντικείμενα πολυτελείας, χρησιμοποιώντας χρήματα από τους λογαριασμούς τους, όταν ταξίδευαν έξω από τις ΗΠΑ». Ο Μπίρκενφελντ παραδέχτηκε επίσης ότι κατέστρεψε κάθε ίχνος από λογαριασμούς off-shore που υπήρχαν στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης