Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero», η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρθηκε στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας της χώρας της με την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, στον τομέα της Άμυνας, με απώτερο στόχο μια «ασφαλέστερη Ευρώπη».

«Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργαστεί στενότερες συνεργασίες. Η περαιτέρω επένδυση των κρατών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα παρακινήσει θετικά και τα υπόλοιπα της Ευρώπης» πρόσθεσε η Πινότι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλίδα πολιτικός εμφανίστηκε αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα προς τη χώρα της, σημειώνοντας ότι «όσοι ζητούν να εφαρμοστεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν». Μάλιστα, κάλεσε όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτήν τη συμφωνία, να αλλάξουν στάση και να στηρίξουν τις προσπάθειες που γίνονται.

Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, σχολίασε: «Δείξαμε θάρρος. Είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης