«Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως παραμένει πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά στη Δαμασκό ήταν προβοκάτσια από την πλευρά των αντικαθεστωτικών. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για τη χρήση των χημικών από τον Άσαντ και πως είναι αντίθετος στην επίθεση εναντίον του καθεστώτος χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Putin πρόσθεσε πως η συνάντηση είχε διάρκεια 20 έως 30 λεπτά και πως αν και διαφώνησαν η συζήτηση ήταν εποικοδομητική.

Σύμφωνα με το CNN ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την 20λεπτη συνάντηση με τον Barack Obama, ενώ πρόσθεσε πως συνομίλησαν για το θέμα της Συρίας. «Δεν συμφωνεί μαζί μου και δεν συμφωνώ μαζί του. Αλλά πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Putin. Ανέφερε παράλληλα πως μίλησαν και για επίλυση του θέματος με ειρηνικούς τρόπους.

Ο ίδιος σημείωσε επιπλέον ότι οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαν στην Αγία Πετρούπολη μοιρασμένοι σχεδόν 50 – 50 αναφορικά με πιθανή επίθεση κατά της Συρίας. Τόνισε μάλιστα πως οποιαδήποτε κίνηση κατά της Συρίας χωρίς την έγκριση του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν παράνομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης