Η Ρωσία δηλώνει ότι η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι υπό έλεγχο και δεν χρειάζεται να σταλούν δυνάμεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 17:38
Η Ρωσία δηλώνει ότι η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι υπό έλεγχο και δεν χρειάζεται να σταλούν δυνάμεις

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη γείτονα Λευκορωσία είναι υπό έλεγχο και θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το Κρεμλίνο έχει συγκροτήσει μια εφεδρική αστυνομική δύναμη κατά παράκληση του Λουκασένκο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παραμένει ανενεργή και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας και η ηγεσία της χώρας έχουν με αρκετή σιγουριά την κατάσταση υπό έλεγχο και δεν αφήνουν περιθώρια για προβοκάτσιες, οι οποίες μπορούν να υπάρξουν κατά τη διάρκεια μεγάλων συγκεντρώσεων ατόμων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταλλάξει με τη Λευκορωσία εμπειρίες σε σχέση με την αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά όπως είπε προς το παρόν από το Μινσκ δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο αίτημα.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, «ειδικοί», ανάμεσά τους δικαστές και το Ανώτατο Δικαστήριο, εργάζονται αυτή τη στιγμή για μια αναθεώρηση του θεμελιώδους νόμου που θα τεθεί στη συνέχεια «σε δημοψήφισμα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 17:38