Η Ρωσία μπορεί να λάβει μέτρα για να αποτρέψει περαιτέρω περιστατικά που αφορούν τα αεριωθούμενα αεροπλάνα του Ισραήλ και έχει όλες τις δυνατότητες να κλείσει τον συριακό εναέριο χώρο για ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη, δήλωσε στο Sputnik το μέλος της επιτροπής άμυνας της Ρωσικής Άνω Βουλής. Frants Klintsevich.

«Η ουσία και το νόημα της αντίδρασής μας είναι να εξαλείψουμε εντελώς τη δυνατότητα τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Για παράδειγμα, διαθέτουμε όλους τους απαραίτητους πόρους για να κλείσουμε τελείως τον συριακό εναέριο χώρο για το Ισραήλ και αυτή είναι μόνο μία από τις επιλογές» τόνισε ο Klintsevich.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις συνθήκες της σύγκρουσης του Il-20 δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ευθύνεται για την τραγωδία, επισήμανε ο βουλευτής.

«Είναι αδύνατο να αμφισβητήσουμε αυτό το συμπέρασμα με βάση μια αμερόληπτη ανάλυση των γεγονότων ανά λεπτό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επανέλαβε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις συνθήκες της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 στη Συρία στις 17 Σεπτεμβρίου, ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ήταν υπεύθυνη για το περιστατικό. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ενέργειες των Ισραηλινών πιλότων αεροσκαφών, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο 15 Ρώσων στρατιωτών, είτε στερούνταν επαγγελματισμού είτε ήταν πράξη εγκληματικής αμέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές, ο ίδιος πιστεύει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του Ισραήλ στα συμπεράσματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Σχετικά με αυτό, πιστεύω ότι η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας [Avigdor Lieberman], ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στη Συρία θα συνεχιστούν, είναι αντιπαραγωγική. Αυτή η ρητορική μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση και δεν νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη των γεγονότων ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του Ισραήλ», κατέληξε ο Ρώσος νομοθέτης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει στη Ρωσία όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη διερεύνηση της καταστροφής του Il-20 και ζήτησε συνεχή συντονισμό των δυνάμεων των δύο χωρών στη Συρία. Παρόλα αυτά, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης