Την ώρα που η διεθνής αμνηστία έχει κάνει θεαματικές προόδους αναφορικά με τον περιορισμό και την απομάκρυνση των χημικών όπλων από τα χέρια των Σύριων, ο επικεφαλής προμηθευτής του συριακού στρατεύματος συνεχίζει να ενδυναμώνει θεαματικά τις καθεστωτικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην Daily Beast ο πρόεδρος της επίλεκτης επιτροπής Ρεπουμπλικάνων στο Λευκό Οίκο, Mike Rogers, υποστηρίζει πως η Ρωσία συνεχίζει να πουλάει στους Σύριους εκλεκτά κομμάτια προηγμένης πολεμικής τεχνολογίας, είτε αυτά είναι τανκς, ή αμυντικά εναέρια συστήματα, ή ακόμα επιθετικά ελικόπτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες επιβεβαιώνονται και από δηλώσεις του ρεπόρτερ Eliot Engel, δημοκρατικού, ο οποίος βρίσκεται στην επιτροπή διεθνών ζητημάτων στο Λευκό Οίκο, ο οποίος θεωρεί, πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να ληφθεί από μέρους τους για την καταπολέμηση των χημικών όπλων, οι Ρώσοι θα συνεχίζουν να παρέχουν υλική στήριξη στους Σύριους καθεστωτικούς. Αυτό είναι μια είδηση που όπως καταλαβαίνει κανείς σημαίνει πως ο χρόνος λήξης της εμφύλιας σύρραξης είναι εντελώς άγνωστος παρά την προγραμματισμένη ειρηνευτική συνεδρίαση το Νοέμβρη στη Γενεύη.

Πηγή: Daily Beast

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης