Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν «καταστροφικές» δηλώσεις για την κατάσταση στη Λευκορωσία την ίδια στιγμή που η Ρωσία θεωρεί ανεπίτρεπτη την επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Βλέπουμε μια δραστηριότητα του ΝΑΤΟ και μάλιστα κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία» δήλωσε ο Λαβρόφ, ο οποίος συναντάται στη Μόσχα με τον Λευκρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Μακέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Λευκορωσία εκατοντάδες χιλιάδες Λευκορώσοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα για το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο αναδείχθηκε νικητής ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία επί 26 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις από τους διαδηλωτές, ενώ συνελήφθησαν χιλιάδες.

Ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι πίσω από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που στρέφονται κατά της επανεκλογής του, βρίσκεται η Δύση, ενώ απέδωσε στην Πολωνία την πρόθεση να καταλάβει την περιοχή Γκρόντνο. Επίσης είχε ανακοινώσει ότι έθεσε τις μισές ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ετοιμότητα και απέδωσε στο ΝΑΤΟ την ενδεχόμενη πρόθεση να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Λευκορωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λουκασένκο δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε συνταγματική μεταρρύθμιση, ωστόσο δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιες αλλαγές θέλει να κάνει. Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε σήμερα την ιδέα αυτή του Λουκασένκο «πρωτοβουλία με προοπτική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης