Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Μόσχα θα παραδώσει προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ως απάντηση στον ρόλο του Ισραήλ στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 την περασμένη εβδομάδα.

«Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν το προηγμένο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 μέσα σε δύο εβδομάδες. Είναι ικανό να αναχαιτίσει εναέριες απειλές σε εμβέλεια άνω των 250 χιλιομέτρων και ταυτόχρονα να πλήξει αρκετούς εναέριους στόχους», τόνισε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι οι S-300 θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης της συριακής αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο Σοϊγκού υπογράμμισε πως θέσεις διοίκησης των δυνάμεων της συριακής αεροπορίας θα λάβουν αυτόματο σύστημα ελέγχου που θα διασφαλίζει την αναγνώριση των ρωσικών αεροσκαφών.

Δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της πολεμικής αεροπορίας από τη θάλασσα της Μεσογείου.

«Η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας των πολεμικών αεροσκαφών τα οποία επιτίθονται κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας, στις περιοχές πάνω από τα νερά της Μεσογείου που συνορεύουν με τη Συρία», δήλωσε ο Σοϊγκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας, είπε ότι η Μόσχα σταμάτησε την παράδοση των S-300 στη Δαμασκό το 2013 κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, όμως η κατάσταση σχετικά με τις παραδόσεις άλλαξε «χωρίς ευθύνη της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα ισραηλινό μαχητικό F-16 χρησιμοποίησε το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 σαν ασπίδα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του αεροπλάνου από συριακό σύστημα αεράμυνας.

«Αυτό μας ανάγκασε να λάβουμε κατάλληλη απάντηση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ρωσικών στρατευμάτων που εκτελούν καθήκοντα για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία», επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης