Οι Ρωσίδες κάνουν παιδιά κατά μέσο όρο στα 26 τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, 15:32
Οι Ρωσίδες κάνουν παιδιά κατά μέσο όρο στα 26 τους
Οι Ρωσίδες κατά μέσο όρο κάνουν παιδιά σήμερα στα 26 τους χρόνια και όχι στα 21 όπως συνέβαινε τη δεκαετία του 1990. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat), όπως αναφέρει η εφημερίδα Izvestia. Παράλληλα, σχεδόν διπλασιάστηκε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη γέννηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας μαιευτήρων –γυναικολόγων Βλαντίμιρ Σερόφ παρατηρεί ότι η ιδανική ηλικία για την πρώτη εγκυμοσύνη από βιολογικής απόψεως είναι τα 17-19 χρόνια. Ωστόσο στην ηλικία αυτή, η γυναίκα δεν μπορεί να γίνει ανεξάρτητη ώστε να διασφαλίσει την επιβίωσή της. Η πλειονότητα των νεαρών Ρωσίδων θέλει αρχικά να σπουδάσει και εν συνεχεία να βρει δουλειά. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ιδανική ηλικία για την πρώτη εγκυμοσύνη είναι τα 20-22 χρόνια, σύμφωνα με τον Σερόφ

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου καλό να αναβάλλει κανείς τη γέννηση όχι μόνο του πρώτου παιδιού αλλά και των επόμενων. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται πάντα από τη γυναίκα. «Το κακό είναι, ότι συνήθως η γυναίκα αναβάλλει τη γέννηση του παιδιού εξαιτίας του συντρόφου της, καθώς δεν είναι σίγουρη για τον άνδρα και δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτόν», λέει ο Βλαντίμιρ Σερόφ.

Όπως δήλωσε στην «Izvestia», ο καθηγητής της έδρας εργασίας και κοινωνικής πολιτικής του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Αλεξάντρ Σερμπακόφ, η όλο και πιο παθητική στάση των γυναικών από δημογραφικής άποψης, οφείλεται στην επιθυμία τους να κάνουν αρχικά καριέρα ώστε να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση και μετά να γίνουν μητέρες. Η τάση αυτή έχει ως συνέπεια οι γυναίκες να μην μπορούν να κάνουν δεύτερο παιδί.

Πηγή: Izvestia

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, 15:32