Δεκάδες στόχους στην ανατολική Ουκρανία, σφυροκόπησε η Ρωσία με αεροπορικές επιδρομές, πυρά πυροβολικού και πυραύλους, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις της επιχειρούν να περικυκλώσουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ του Ντονμπάς, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επίσης, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας από την Ουκρανία αυτόκλητης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσε, πως οι μαχητές, που παραδόθηκαν στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης, θα δικαστούν στην αποσχισθείσα περιφέρεια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, πως τέσσερις πύραυλοι Kalibr εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα για να καταστρέψουν το στρατιωτικό εξοπλισμό μιας ουκρανικής ορεινής ταξιαρχίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS και το Reuters επισημαίνει, πως δεν ήταν αμέσως δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, στην ανατολική Ουκρανία, η ρωσική πολεμική αεροπορία έπληξε τέσσερα κέντρα διοίκησης, ένα σημείο επικοινωνιών, ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα και 87 περιοχές στις οποίες υπήρχαν συγκεντρωμένα ουκρανικά στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός, καθώς και επτά αποθήκες πυρομαχικών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε 73 θέσεις διοίκησης, 578 περιοχές στις οποίες ήταν συγκεντρωμένα ουκρανικά στρατεύματα κα στρατιωτικός εξοπλισμός, καθώς και 37 μονάδες πυροβολικού και όλμων σε θέσεις βολής, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης πως κατέρρψε τρία ουκρανικά αεριωθούμενα Su-25.

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θαλάσσης – εδάφους έπληξαν ουκρανικά όπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μαλίν στη δυτική Ουκρανία, τα οποία μεταφέρονταν προς ανατολάς, ανακοίνωσε επίσης το υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλορωσικές δυνάμεις έχουν ήδη φθάσει στα περίχωρα του Σεβεροντονέτσκ, έγραψε εξάλλου στο Telegram πολεμικός ανταποκριτής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Το Reuters επισημαίνει, πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με ακρίβεια τις πληροφορίες, που ανακοινώνονται από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αυτόκλητης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», που έχει αποσχισθεί στην ανατολική Κροατία, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε πως «οι αιχμάλωτοι από το Αζοφστάλ κρατούνται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και «σχεδιάζεται η οργάνωση ενός διεθνούς δικαστηρίου στο έδαφος της δημοκρατίας».

Στο σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφάξ δεν διευκρινίζεται ποιες κατηγορίες μπορεί να απαγγελθούν σε βάρος τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης