Η ρωσική Ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφάλειας (FSB), παρακολουθεί περισσότερες από 220 περιπτώσεις ύποπτων για βομβιστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Παρακολουθεί επίσης ανθρώπους που είναι ύποπτοι σε προσηλυτισμό ατόμων που ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν ως «ανθρώπινες βόμβες» και προετοιμάζουν διάφορες τρομοκρατικές πράξεις, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας.

«Έχουν μετρηθεί περί τους 220 ψευδο -“Shakhids” (βομβιστές-καμικάζι) που ενδέχεται να δράσουν στη Ρωσία και βρίσκονται υπό παρακολούθηση από αξιωματικούς της FSB», είπε ο επικεφαλής της Aleksandr Bortnikov.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας, που ξεκίνησε το πρωί στην Αγ. Πετρούπολη.

Η FSB έχει επίσης εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον 260 υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες που διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια και προς το παρόν βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού.

Γι΄αυτούς υπάρχει υποψία ότι ενδέχεται να μεταφέρουν την τρομοκρατική τους δραστηριότητα στη Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Bortnikov.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης