Η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 19:46
Η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς
Η ρωσική οικονομία προσεγγίζει τους ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ το ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,8% το 2017, δήλωσε η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα στην ρωσική Δούμα.

« Η οικονομία αναπτύσσεται , προς το παρόν όμως όχι με υψηλούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται με ρυθμούς που προσεγγίζουν τους ικανοποιητικούς ρυθμούς, που είναι εφικτοί με την παρούσα διάρθρωση και την δεδομένη παραγωγικότητα της οικονομίας» , δήλωσε η Ναμπιούλινα , προσθέτοντας ότι «αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ για το 2017 της τάξεως του 1,8%».

Αναφερόμενη στον πληθωρισμό , η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας είπε ότι «ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα τελευταία, χθεσινά στοιχεία, κατά την εκτίμηση μας θα κυμανθεί σε ετήσια βάση στο 2,6%» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο περιορισμός του πληθωρισμού οφείλεται στον συνδυασμό σταθερών και προσωρινών παραγόντων». Διευκρίνισε μάλιστα ότι προσωρινοί παράγοντες είναι η ενίσχυση του ρουβλίου και το ρεκόρ της σοδειάς σιτηρών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα κυμανθεί στο 2,5-2.7%.

Η Ελβίρα Ναμπιούλινα, υπογράμμισε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει σταδιακά το βασικό επιτόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 19:52