Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor διαμηνύει ότι διαθέτει την τεχνολογία για να μπλοκάρει πλήρως το Twitter αν αυτό καταστεί αναγκαίο, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρός της Βαντίμ Σουμπότιν. Παράλληλα η Roskomnadzor δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα και σε άλλες πλατφόρμες στην περίπτωση που παραβιάζουν την ρωσική νομοθεσία και δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της.

Η «επιβράδυνση» των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο πλήρης αποκλεισμός τους είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, στην περίπτωση μη τήρησης της ρωσικής νομοθεσίας, δήλωσε ο Σουμπότιν, υπενθυμίζοντας τις δικαστικές διενέξεις για την επιβολή προστίμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, YouTube και Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Roskomnadzor, είπε, προς το παρόν δεν είχε καμία απάντηση εκ μέρους της εταιρείας Twitter μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής να μπλοκάρει πλήρως σ’ έναν μήνα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης