Η Ryanair θα απολύσει 3.500 υπαλλήλους της αν δεν δεχθούν περικοπές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 10:39
Η Ryanair θα απολύσει 3.500 υπαλλήλους της αν δεν δεχθούν περικοπές

Η Ryanair σχεδιάζει την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας αν δεν συμφωνήσει η διοίκηση με τους εργαζόμενους στη μείωση μισθών, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ο΄ Λίρι λέγοντας ότι ο ίδιος θα δεχτεί μείωση του μισθού του κατά 50%.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη είχε προηγουμένως αναφέρει ότι έχει απολύσει περισσότερους από 250 υπαλλήλους της από γραφεία της στην Ευρώπη και ότι εξετάζει την περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας που θα αφορά πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει περίπου 3.500 απολύσεις, αλλά έχουμε εμπλακεί σε εκτενείς διαπραγματεύσεις με τους πιλότους μας και το πλήρωμα καμπίνας και τους καλούμε όλους να δεχτούν τη μείωση του μισθού τους ως εναλλακτική λύση της απόλυσης» δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

«Εξετάζουμε τη μείωση κατά 20% των καλύτερα αμειβόμενων πιλότων και 5% των χαμηλότερα αμειβόμενων αεροσυνοδών και θεωρούμε ότι, αν διαπραγματευτούμε αυτές τις μειώσεις μισθών στη βάση μιας συμφωνίας, θα αποφύγουμε τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις απολύσεις».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 10:48