Τον Οκτώβριο του 2019 σχεδιάζεται να παραδοθούν στην Άγκυρα οι συστοιχίες των S-400 σύμφωνα με στρατιωτική-διπλωματική πηγή της Ρωσίας που μίλησε στο TASS.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι oι S-400 θα μεταφερθούν στην Τουρκία με τρία πλοία, που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα συμπληρωματική συμφωνία, η παράδοση των δύο συστοιχιών S-400 στην Τουρκία δεν θα γίνει στις αρχές του 2020 , αλλά τον Οκτώβριο του 2019, στην πραγματικότητα τέσσερις μήνες νωρίτερα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «συστοιχία των S-400 θα φθάσει στην Τουρκία μέσω Μαύρης Θάλασσας με τρία πλοία που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ».

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την τεχνολογική και στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με άλλες χώρες δεν σχολίασε την συγκεκριμένη πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες στην Άγκυρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση να επισπευσθεί η παράδοση των S-400 στην Τουρκία και πως θα γίνει τον Ιούλιο του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης