Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah» της Τουρκίας γράφει σήμερα ότι έχει ταυτοποιήσει μια 15μελή ομάδα της υπηρεσίας πληροφοριών του Ριάντ, η οποία, όπως υποστηρίζει, εμπλέκεται στην εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μία εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει κάποια έγγραφα σχετικά με τον γάμο του που επρόκειτο σύντομα να τελέσει. Η μνηστή του, η οποία τον περίμενε απ΄ έξω, είπε ότι ποτέ δεν βγήκε από το κτήριο και τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος υπήρξε δριμύς επικριτής των Αρχών της χώρας του, δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή.
Μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι μια ομάδα από 15 υπηκόους Σαουδικής Αραβίας, περιλαμβανομένων κάποιων αξιωματούχων, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και εισήλθε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που βρισκόταν εκεί ο Κασόγκι. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή έφυγε από τη χώρα.
Η εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα και το έτος γεννήσεως 15 Σαουδαράβων που υποστηρίζει ότι έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. Δώδεκα από αυτούς αφίχθησαν νωρίς την περασμένη Τρίτη με βάση φωτογραφίες που ελήφθησαν στον έλεγχο διαβατηρίων, τις οποίες και δημοσίευσε η εφημερίδα. Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η «Sabah».
Η εφημερίδα δεν αναφέρει με ποιον τρόπο εξασφάλισε τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Sabah:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης