Στην περιοχή Πουτόνγκ της Σανγκάης ιδρύθηκε επίσημα το πρώτο κέντρο προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

«Το κέντρο θα ξεκινήσει μια ”πράσινη διαδρομή” η οποία θα επιτρέψει την ταχύτερη εξέταση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και θα μειώσει τον χρόνο έγκρισης σε λιγότερο από 15 μήνες από τους 30 μήνες που ισχύουν σήμερα» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πνευματικής ιδιοκτησίας της Σανγκάης Λίου Τσουοτσιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή του Πουτόνγκ φιλοξενεί βιομηχανίες εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών καθώς και βιο-φαρμακευτικές βιομηχανίες, όπου η ζήτηση για υπηρεσίες πνευματικής ιδιοκτησίας είναι υψηλή.

Το 2016, οι επιχειρήσεις στο Πουτόνγκ υπέβαλαν περισσότερες από 9.500 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη βιομηχανία κατασκευής εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών και 2.300 στη βιο-φαρμακευτική βιομηχανία.

Επίσης, θα εγκαινιασθεί ένας τομέας για καταγγελίες που θα αφορούν στη διερεύνηση υποτιθέμενων παραβιάσεων σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο θα συνεργαστεί με το δικαστήριο πνευματικής ιδιοκτησίας της Σανγκάης για την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης