Η Σαουδική Αραβία θα πολεμήσει με “σιδηρά πυγμή” εκείνους που στοχεύουν την νεολαία της χώρας, δήλωσε ο βασιλιάς Σαλμάν, μια μέρα μετά τις συντονισμένες, κατά τα φαινόμενα, επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι σε τρεις πόλεις της χώρας. “Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το έθνος του Ισλάμ είναι να διατηρήσει πραγματικό πλούτο και ελπίδα για το μέλλον της νέας γενιάς που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του εξτρεμισμού και κακόβουλων παροτρύνσεων που την ωθούν σε αφύσικες συμπεριφορές και πρακτικές”, τόνισε ο Σαλμάν σε ομιλία του σηματοδοτώντας το τέλος του Ραμαζανιού.

“Θα επιτεθούμε με σιδηρά πυγμή σε εκείνους οι οποίοι στοχεύουν τα μυαλά τις σκέψεις και τις συμπεριφορές της πολύτιμης νεολαίας μας”, πρόσθεσε ο σαουδάραβας βασιλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθέσεις της Δευτέρας κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα, στην ανατολική πόλη Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας, και έξω από το Τέμενος του Προφήτη στην Μεδίνα στην Σαουδική Αραβία πραγματοποιήθηκαν μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, στην Τουρκία, το Μπαγκλαντές και το Ιράκ.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις, ενώ ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν χαρακτήρισε την επίθεση έξω από το Τέμενος του Προφήτη στην Μεδίνα μια επίθεση στο ίδιο το Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης