Την πεποίθησή του πως η Σερβία έχει χάσει το… τρένο του Κοσσόβου εξέφρασε ο πρόεδρος της βαλκανικής χώρας, Tomislav Nikolic, επαναλαμβάνοντας όμως πως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κράτος να μην έχει παρόμοιες απώλειες στο μέλλον.

Ο ισχυρός άνδρας της Σερβίας, ο οποίος έκανε ένα άνοιγμα προς τη Ρωσία μετά την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές του καλοκαιριού, σημείωσε ότι η τελική λύση για το μέλλον του Κοσσόβου θα πρέπει να υιοθετηθεί στη διάρκεια της δικής του θητείας, προσθέτοντας πως η Σερβία έχει επιτέλους, σταματήσει να υποχωρεί απέναντι στη διεθνή κοινότητα και τους Αλβανούς του Κοσσόβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να διευθετήσουμε τις σχέσεις μας με τους Αλβανούς, θέλουμε σεβασμό του Συντάγματος μας και του Ψηφίσματος 1244 του Ο.Η.Ε. και τα δύο αυτά έγγραφα να αναφέρονται σε ουσιαστική αυτονομία του Κοσσόβου».

«Δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να υιοθετήσει ένα νόμο που θα είχε συνταγματικές δεσμεύσεις και θα αφορούσε στην ουσιαστική αυτονομία του Κοσσόβου. Εάν το είχε πράξει αυτό κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θα χρειάζονταν κανονισμοί, η συνταγματικότητα των οποίων θα πρέπει να ελεγχθεί», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο θα έδινε δύναμη σε αυτόν που πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί από την πλευρά του Βελιγραδίου», επεσήμανε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης