Την Ημέρα της Βαστίλης (14 Ιουλίου) τιμά η Γαλλία, στη σκιά της χειρότερης σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε στη χώρα από το 1988.

Έξι βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ εκτροχιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άτομα και να τραυματιστούν 30, εκ των οποίων οι 8 σοβαρά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), το δυστύχημα οφείλεται σε ένα μεταλλικό άγκιστρο που είχε μετακινηθεί στη διακλάδωση της σιδηροτροχιάς όπου κινούνταν ο συρμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με αφορμή και την Ημέρα της Βαστίλης, την ώρα που τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια. Ένας μεγάλος γερανός έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να απομακρύνει τα συντρίμμια.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Βαστίλης -που σηματοδοτεί την απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης το 1789- περιλαμβάνουν την καθιερωμένη ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας το μεσημέρι του Σαββάτου, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης