Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 18:23
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία
Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας, του οποίου θα ηγηθεί ο Πλάμεν Ορεσάρσκι, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μία ημέρα πριν από την παρουσίαση του κυβερνητικού σχήματος στον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Τον κ. Ορεσάρσκι, πρώην υπουργό Οικονομικών την περίοδο 2005-2009, πρότεινε για τον πρωθυπουργικό θώκο το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Μαΐου, το GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το εθνικιστικό Ατάκα κατάφεραν να περάσουν το όριο του 4% και να πάρουν το «εισιτήριο» για τη νέα Βουλή. Το GERB, ωστόσο, επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που τού ανατέθηκε, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του. Στη συνέχεια, η εντολή ανατέθηκε στον Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο οποίος και κατόπιν διαβουλεύσεων με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το Ατάκα, αύριο θα καταθέσει την πρότασή του για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Η πλήρης σύνθεση της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», αναμένεται να έχει ως εξής: Πρωθυπουργός: Πλάμεν Ορεσάρσκι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης: Ζινάιντα Ζλατάνοβα Υπουργός Οικονομικών: Πέταρ Τσομπάνοφ Υπουργός Εξωτερικών: Κριστιάν Βιγκενίν Υπουργός Μεταφορών: Νταναΐλ Παπάζοφ Υπουργός Παιδείας: Ανελίγια Κλισάροβα Υπουργός Υγείας: Τάνια Αντρέεβα Υπουργός Εσωτερικών: Τσβέτλιν Γιόβτσεφ Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας: Μαριάννα Γκεοργκίεβα Υπουργός Άμυνας: Άνγκελ Ναϊντένοφ Υπουργός Πολιτισμού: Πέταρ Στογιάνοβιτς Υπουργός Περιβάλλοντος: Ισκρα Μιχαΐλοβα Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού: Ντράγκομιρ Στόινεφ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής: Χάσαν Αντέμοφ Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης: Ντεσισλάβα Τερζίεβα Υπουργός Γεωργίας: Ντίμιταρ Γκρέκοφ Υπουργός Επενδυτικών Σχεδίων: Καλίν Τιχόλοφ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 18:23