Την ανησυχία της για την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα, καθώς και τη λύπη της για το θάνατο στο τέλος Φεβρουαρίου του Ορλάντο Ζαπάτα, ο οποίος πέθανε μετά από 84 μέρες σε απεργία πείνας, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δια στόματος του Επιτρόπου Ανάπτυξης, Αντρίς Πίμπαλγκς.

Ο τελευταίος δήλωσε σχετικά: «Λυπούμαστε για το θάνατο του Ορλάντο Ζαπάτα. Μας ανησυχούν επίσης και οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στην Κούβα και πρέπει να αποφευχθούν να συμβούν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο είπε με τη σειρά του: «Ο θάνατος του Ορλάντο Ζαπάτα είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός και δεν θέλουμε να συμβεί ξανά. Η δέσμευση της ΕΕ είναι να καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες είναι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζοντας ότι «υπάρχουν περίπου 200 κρατούμενοι συνείδησης που ζουν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για την υγεία τους».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία στην ανάπτυξη είναι σημαντική για την Κούβα. Η ανάπτυξη δεν είναι για να στηρίξουμε την κυβέρνηση, είναι για να στηρίξουμε το λαό».

Διαβάστε επίσης:
Ανένδοτη η Κούβα στην υπόθεση του Φαρίνας, 8 Μαρτίου 2010, 16:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης