«Η συνάντηση για την Ελλάδα αργότερα σήμερα δεν θα είναι καθοριστική»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 15:03
«Η συνάντηση για την Ελλάδα αργότερα σήμερα δεν θα είναι καθοριστική»
Μια συνάντηση μεταξύ διαφόρων Ευρωπαίων ηγετών για να συζητήσουν για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες σήμερα, δεν θα είναι καθοριστική, τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την Ελλάδα σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μετά από το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συγκληθεί η συνάντηση με την ελπίδα να βρεθεί μια πολιτική λύση στο τρέχον αδιέξοδο μεταξύ της κυβέρνησής του και των διεθνών πιστωτών. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επιμείνει ότι μια λύση θα πρέπει να βρεθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

«Αυτή δεν θα είναι μια καθοριστική συνάντηση, καθοριστικό είναι ό,τι συμβαίνει στο Eurogroup», δήλωσε ο Rajoy προσερχόμενος στη συνάντηση των ηγετών του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο Αλ. Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, θα συναντηθούν σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Θα συμμετέχει στις συζητήσεις ο Jeroen Dijsselbloem, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που προεδρεύει του Eurogroup.

Η συνάντηση έρχεται εν τω μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών. Ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν τον Φεβρουάριο να παρατείνουν το πρόγραμμα 240 δισ. ευρώ διάσωσης της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Ιουνίου, η πρόοδος για τον προσδιορισμό των μέτρων που θα εφαρμόσει η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα ως αντάλλαγμα για την διατήρηση της βοήθειας, ήταν βραδεία, εγείροντας ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.

Πηγή:Dow Jones Newswires

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 15:03