Οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί περιμένουν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 06:02
Οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί περιμένουν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» εξακολουθεί να περιμένει τις παραδόσεις όπλων που είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της ομάδας.

Ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς δήλωσε μέσω αμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού ότι οι μαχητές έχουν λάβει μέχρι στιγμής ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και ιατρικών εφοδίων, καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κιάλια νυχτερινής όρασης, εξοπλισμό επικοινωνιών και υπολογιστές, αλλά «όχι άμεση στρατιωτική υποστήριξη».

«Ακόμα περιμένουμε την παράδοση όπλων και πυρομαχικών. Και είπαμε στους φίλους μας στις ΗΠΑ ότι ευελπιστούμε στην υποστήριξή τους», δήλωσε ο Ίντρις σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό. Είπε επίσης ότι οι επιτακτικές ανάγκες των μαχητών είναι αντιαρματικές ρουκέτες και αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Όπως δήλωσε ο Ίντρις, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν μια πιο πλήρη απάντηση αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον, αναφέρει το Ρόιτερς.

Πολλοί βουλευτές των ΗΠΑ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι τα όπλα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια μαχητών της Τζιχάντ. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει στις αρχές του Ιουνίου ότι επιθυμεί να στηρίξει τους μαχητές στέλνοντάς τους όπλα.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 06:07