Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν υπερβολική βία εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών, η οποία έχει οδηγήσει σε δολοφονίες και άλλα εγκλήματα που τιμωρούνται από τους διεθνείς νόμους, ανακοίνωσαν ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι ανεξάρτητοι ειδικοί ζητούν από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων καθώς και την «αλόγιστη χρήση βαρέων όπλων» και να προχωρήσει σε εθνικό διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε αναφορές για συστηματική χρήση υπέρμετρης βίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ισχυρισμούς για βασανισμούς, εξαφανίσεις, αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις διαδηλωτών, για τη στόχευση ακτιβιστών και αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας της ειρηνικής συγκέντρωσης και έκφρασης», αναφέρουν οι ειδικοί του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν συνεχείς αναφορές για επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον πολιτών και προειδοποίησαν ότι οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις πράξεις θα τιμωρηθούν με βάση τους διεθνείς νόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης