Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος διαμήνυσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα προς τη συριακή πόλη Ράκα, πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που κατέλαβε τον περασμένο μήνα η συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να χωρίσουν στα δύο τη Συρία σταθμεύοντας στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ζήσουμε στο κοντινό μέλλον την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων…στη Συρία και ανατολικά του Ευφράτη ποταμού και την απελευθέρωση της πόλης Ράκας», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο, κατά την επίσκεψή του στην Βηρυτό.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων, πολεμά τους τζιχαντιστές του ΙΚ και στην ανατολική Συρία με την στήριξη του διεθνή συνασπισμού.

Η επιθετική εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ στην Ντέιρ Εζόρ έχει επικεντρωθεί σε μια περιοχή ανατολικά του ποταμού, που διχοτομεί την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συριακός στρατός, με την στήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και Ιρανών πολιτοφυλακών, έχουν εξαπολύσει την δική τους, ξεχωριστή εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ στην περιοχή εκεί, κυρίως στα δυτικά του ποταμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης