Η Συριακή αντιπολίτευση επιμένει στην απομάκρυνση του Άσαντ

Η Συριακή αντιπολίτευση επιμένει στην απομάκρυνση του Άσαντ
Ο επικεφαλής του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» με μοναδικό στόχο την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

«Οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης 2 έχουν ως μοναδικό στόχο να δικαιώσουν την επανάσταση (...) και πάνω απ' όλα να στερήσουν από τον χασάπη (σ.σ. τον πρόεδρο Άσαντ) όλες τις εξουσίες του», είπε ο Τζάρμπα.

Ο επικεφαλής της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Άσαντ και την κυβέρνησή του για «κρατική τρομοκρατία» τονίζοντας ότι το καθεστώς ευθύνεται για την παρουσία στη Συρία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Προειδοποίησε επίσης ότι η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη διάσκεψη δεν σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

«Θα κρατάμε κλάδο ελαίας και όπλα μέχρι τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζάρμπα χαρακτήρισε «σφαγή του αιώνα» τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 130.000 ανθρώπους μέσα σε τρία χρόνια.

Ένα μέλος του Συνασπισμού, ο Μούνζερ Ακμπίκ, είπε από την πλευρά του ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα συγκροτηθεί η αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ελβετία και θα περιλαμβάνει διπλωμάτες, πολιτικούς, νομικούς και εκπροσώπους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Νωρίτερα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στρατηγός Σελίμ Ιντρίς είχε κάνει έκκληση για «ειρηνική επίλυση» της σύγκρουσης και ζήτησε από τους πολιτικούς που θα μετάσχουν στη «Γενεύη 2» να εργαστούν για την αποχώρηση του Άσαντ. «Ζητάμε από τους αδελφούς που θα πάνε στη Γενεύη 2 να παραμείνουν αφοσιωμένοι στους σκοπούς της επανάστασης», τόνισε.

Μεταξύ των σκοπών αυτών είναι «η απομάκρυνση του εγκληματία Άσαντ και της κλίκας του ώστε να μην παίζουν κανένα ρόλο στο μέλλον της Συρίας» καθώς και η απομάκρυνση όλων των αξιωματικών του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας που ευθύνονται για θανάτους αμάχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 00:54