Η συριακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τους αντάρτες εντός και γύρω από τη συριακή αυτή πόλη, μετέδωσε σήμερα το CNN επικαλούμενο αξιωματούχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 2.000 στρατιώτες με άρματα μάχης και πυροβολικό μετακινούνται από το Ιντλέμπ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε ολόκληρη τη Συρία. Οι 21 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Χαλέπι.

“Ελικόπτερα και άρματα μάχης βομβαρδίζουν περιοχές στα περίχωρα της πόλης, που ελέγχουν οι αντάρτες”, δήλωσε ο ακτιβιστής Αμπού Χαϊτμάν αλ-Χαλάμπι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν εξέγερση των κρατουμένων της κεντρικής φυλακής στο Χαλέπι, την οποία ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός χαρακτήρισε ως “πρώτο βήμα για την απελευθέρωση” της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες ότι “κλιμακώνεται” η κρίση στη Συρία και ότι η αντιπολίτευση πρέπει να προετοιμάζεται για την μετά-‘Ασαντ εποχή.

Η επίθεση στο Χαλέπι σημειώνεται ενώ ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός προειδοποίησε ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ έχει μεταφέρει χημικά όπλα στα αεροδρόμια, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες στρατιώτες του Άσαντ μεταφέρονται στο Χαλέπι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης