Αντιμέτωπος με την κατηγορία του ντόπινγκ βρίσκεται ο Λανς ‘Αρμστρογκ. Ο διάσημος Αμερικανός ποδηλάτης κατηγορείται ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, τον οποίο είχε κερδίσει επτά φορές στο παρελθόν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Οργάνωσης Ελέγχου Αντι-Ντόπινγκ (USADA).

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, εφόσον κριθεί ένοχος είναι πιθανό να του αφαιρεθούν ορισμένοι από τους τίτλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» τονίζει ότι το κατηγορητήριο βασίζεται σε δείγματα αίματος, που ελήφθησαν το 2009 και 2010 και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο διάσημος αθλητής είχε επανειλημμένα κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Παράλληλα, η USADA αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ο αθλητής να είχε προχωρήσει σε μεταγγίσεις αίματος προκειμένου να περνά με επιτυχία τους ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αβάσιμες οι κατηγορίες»

Από την πλευρά του, ο Λανς ‘Αρμστρογκ χαρακτήρισε «αβάσιμες» και «ψευδείς» τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας πως ποτέ στη ζωή του δεν έχει κάνει χρήση αναβολικών.

«Δεν έχω ντοπαριστεί ποτέ. Οι κατηγορίες στερούνται λογικής βάσης. Συναγωνίζομαι επί 25 συναπτά έτη σε αγώνες αντοχής και έχω περάσει περισσότερους από 500 ελέγχους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στο Διαδίκτυο.

«Έχει πέσει στην αντίληψή μου πως η USADA, ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από λεφτά Αμερικανών φορολογούμενων αλλά βασίζεται σε ένα “ξύλινο” σύστημα γραπτών κανόνων, επιμένει να συνδέει το όνομά μου με φημολογίες, οι οποίες τοποθετούνται ακόμα και πριν από 16 χρόνια, προκειμένου να με εμποδίσει από το να συναγωνιστώ ως αθλητής του Τριάθλου, αμαυρώνοντας παράλληλα τις επτά νίκες μου στο Γύρο της Γαλλίας», προσθέτει.

Μετά την απόσυρσή του στις 16 Φεβρουαρίου του 2011, είχε γνωστοποιήσει πως σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ως αθλητής του Τριάθλου. 

Ο Λανς ‘Αρμστρογκ είχε προσβληθεί από καρκίνο των όρχεων, καταφέρνοντας να νικήσει την ασθένειά του. Αποτελεί ακόμα και σήμερα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης. Είναι 40 χρονών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης