Η σκλαβιά δεν καταργήθηκε ποτέ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 15:30
Η σκλαβιά δεν καταργήθηκε ποτέ
Κι όμως, στον 21ο αιώνα, υπάρχουν 30 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία φέρνει στο φως το Digital Journal, τονίζοντας ότι καταναγκαστική εργασία υπάρχει σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, όπου ολόκληρες οικογένειες κρατούνται σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

​Η Ινδία εκτιμάται ότι έχει τους μισούς από τους σκλάβους που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, με πολλούς να είναι στη «δουλεία» του χρέους, της καταναγκαστικής εργασίας και της πορνείας
Η Ινδία εκτιμάται ότι έχει τους μισούς από τους σκλάβους που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, με πολλούς να είναι στη «δουλεία» του χρέους, της καταναγκαστικής εργασίας και της πορνείας για γενιές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Digital Journal, από αυτούς τους σύγχρονους σκλάβους το 70% είναι γυναίκες και το 50% παιδιά.Εκτιμάται ότι υπάρχουν έως και 30 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι έως και 15 εκατομμύρια παιδιά βιώνουν τον εφιάλτη της καταναγκαστικής εργασίας και της πορνείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες η νομοθεσία για το εμπόριο λευκής σαρκός είναι τόσο χαλαρή, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα θύματα είναι εκείνα που αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, καθώς μπορεί να κατηγορηθούν για πορνεία και απελαύνονται στις χώρες προέλευσης, χωρίς να τους έχει παρασχεθεί ιατρική ή ψυχολογική βοήθεια.

Επιπλέον, ο σεξοτουρισμός έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία 25 χρόνια, ύστερα μάλιστα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με χώρες που ανήκαν στο «μπλοκ» της, όπως η Ουκρανία, να αποτελούν πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τέτοιου είδους τουρίστες.Παράλληλα, το διαδίκτυο έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της πορνογραφίας, καθώς «σκλάβοι» χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τέτοιων ταινιών και άλλου υλικού αυτού του είδους. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πώληση μέσω διαδικτύου νεαρών γυναικών για σεξ μπορεί να αποφέρει στους δράστες έως και 1.000 δολάρια τη νύχτα.

Οι ανήλικες νύφες είναι κάτι σύνηθες σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, αλλά ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται και στον Καναδά ή στις ΗΠΑ. Εκατομμύρια νεαρά κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν παρά τη θέλησή τους κάθε χρόνο, ενώ γυναίκες και κορίτσια κρατούνται ως σκλάβες για σεξ από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, περνώντας από τον έναν τζιχαντιστή στον άλλο. Εκτιμάται ότι έως και 25.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν αιχμαλωτιστεί και βιαστεί από τους μαχητές.Διαβάστε ακόμη: Μήνυση κατά της Nestle για παιδική εργασία, εκμετάλλευση και δουλεία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 16:12