Η σουηδική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τους πολίτες να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους στο διαδίκτυο, αφού χιλιάδες άνθρωποι στη Στοκχόλμη αψήφησαν την Τετάρτη τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό που έγραφαν «Οι ζωές των μαύρων μετράνε», συγκεντρώθηκαν επί αρκετές ώρες σε πλατεία στο κέντρο της Στοκχόλμης χθες το απόγευμα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σουηδία ισχύει απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 50 ατόμων. Ο Σουηδός υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ δήλωσε ότι η διαδήλωση αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, όμως επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες των υγειονομικών αρχών λόγω του Covid-19. «Καλώ όποιον επιθυμεί να διαδηλώσει κατά του ρατσισμού να χρησιμοποιήσει καλύτερα τα ψηφιακά μέσα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι και να πεθάνουν» υπογράμμισε.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Σουηδία λόγω του κορωνοϊού, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης