Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο από το χθεσινό μακελειό στην Καισάρεια της Τουρκίας, μετά τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες.

Η επίθεση έγινε πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Ερσιγές και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποιΗ επίθεση έγινε πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Ερσιγές και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφηκε από κάμερα έτερου οχήματος που βρίσκεται πίσω από το λεωφορείο και το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα.

Στο βίντεο φαίνεται αρχικά το λεωφορείο να στρίβει και αριστερά στη διασταύρωση και ακολουθεί ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο «κυνηγά», πραγματοποιώντας ελιγμούς το προπορευόμενο όχημα.
Κάποια στιγμή, έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Είναι η μοιραία στιγμή που ο οδηγός-καμικάζι πυροδοτεί τα εκρηκτικά του λευκού οχήματος…

Δείτε το βίντεο-σοκ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς σε δηλώσεις του απέδωσε το συμβάν σε τρομοκρατική επίθεση. Είπε, τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν κατά του λεωφορείου, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη στο γήπεδο της Μπεσίκτας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση» είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης