Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, μετά την απρόκλητη επίθεση, που δέχθηκε από άγνωστό του άνδρα, στην διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Μιλάνο.Ο γιατρός του Alberto Zangrillo είπε ότι ο 73χρονος πολιτικός θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αναρρώσει πλήρως, αλλά δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Παράλληλα, λέγεται ότι θα νοσηλευθεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Ο 42χρονος δράστης Όπως είπε, ο πρωθυπουργός υπέστη κάταγμα στη μύτη, έσπασε δύο δόντια και έχασε πολύ αίμα. Ο 42χρονος δράστης, Massimo Tatraglia, που έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο πατέρας του σύμφωνα με πηγές, τηλεφώνησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και δήλωσε «συντετριμμένος» από την πράξη του γιου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα Έξαλλος ο Berlusconi αγαλματάκι -ομοίωμα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου- την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα.

Ο Δρ Zangrillo είπε ακόμη ότι ο Berlusconi δεν αντελήφθη εξαρχής τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Αμέσως μετά από την επίθεση της Κυριακής έδειχνε ζαλισμένος, και βοηθήθηκε από τους συνεργάτες του προκειμένου να σταθεί όρθιος και να μπει στο αυτοκίνητο. Μετά όμως βγήκε και πάλι έξω και σκαρφάλωσε στην πόρτα του οχήματος για να δείξει ότι είναι καλά, προτού απομακρυνθεί από τον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου Ansa, ο Berlusconi είπε σε έναν επισκέπτη, αργότερα, στο νοσοκομείο San Rafaele, πως ήταν τυχερός που «δεν έχασε και κάποιο μάτι». Επίσης, ο πρωθυπουργός, αφού πέρασε μία ήσυχη νύχτα, το πρώτο πράγμα που ζήτησε σήμερα ήταν να δει τις εφημερίδες.

Καταδίκη της επίθεσης

Σύσσωμοι οι Ιταλοί πολιτικοί καταδίκασαν την απρόκλητη επίθεση. «Είναι πράγματι μία άσχημη μέρα για την Ιταλία και είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να διασφαλίσουν ότι η Ιταλία δεν θα γυρίσει πίσω στα χρόνια της βίας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Gianfranco Fini.

Ο Umberto Bossi, αρχηγός της Λέγκας του Βορρά, σχολίασε ότι αυτό που έγινε ήταν μία «τρομοκρατική πράξη» και το χαρακτήρισε «ανησυχητικό σημάδι». Πριν το περιστατικό, πάντως, παρεβρισκόμενοι στην συγκέντρωση είχαν γιουχάρει τον Silvio Berlusconi. 

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης ο Ιταλός πρόεδρος Giorgio Napolitano, αλλά και ο ηγέτης του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Pier Luigi Bersani.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης