Πλάνα με τη σύλληψη της βασικής υπόπτου για την βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Κυριακής δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές, ενώ επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα της γυναίκας εξέδωσε το αστυνομικό τμήμα της τουρκικής πόλης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία. Το βίντεο δείχνει τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να μπαίνουν σε ένα διαμέρισμα και να περνούν χειροπέδες στη γυναίκα. Φαίνεται επίσης να ψάχνουν εξονυχιστικά τους χώρους ανακαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και όπλα.

 

Φωτογραφίες από τη σύλληψη της ύποπτης, οι οποίες προέρχονται από το παραπάνω βίντεο κι έχουν δημοσιευθεί στα Τουρκικά ΜΜΕ, «έβγαλε» στη δημοσιότητα και ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρετζέπ Σοϊλού με ανάρτηση του στο twitter. 

 

 

 

Γυναίκα από τη Συρία είναι η κύρια ύποπτη για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη Δευτέρα, πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε την Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Reuters: Η ύποπτη γυναίκα φέρεται να είχε σχέσεις με Κούρδους στρατιωτικούς, είπε αξιωματούχος 

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εξάλλου ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε την Κυριακή, μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με Κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης