Η στιγμή της σύλληψης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, 21:04
Η στιγμή της σύλληψης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, μετά από μεγάλη επιχείρηση των βελγικών αρχών στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

Τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη, ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων στη γαλλική πρωτεύουσα, επιβεβαίωσαν οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Τον πιάσαμε» έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και αυτή ότι ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί.

To γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL μετέδωσε μια εικόνα από τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ:Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη δύο ακόμη υπόπτων, ενώ λίγο μετά τις 8 ακούστηκαν εκρήξεις στη συνοικία.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε πλάνα όπου διακρίνεται καπνός και επισήμανε ότι μια έκρηξη ακούστηκε, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται σε θέση να διευκρινίσει τα ακριβή αίτιά της.
Το δίκτυο RTL και η εφημερίδα L' Echo έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, 21:09