Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός των 8,1R που σημειώθηκε τη νύχτα ανοιχτά των ακτών του Μεξικού.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτήρια, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για τέσσερις νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή του σεισμού κατέγραψε πολίτης που βρισκόταν μπροστά από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Πόλης του Μεξικού με την ονομασία «Άγγελος της Ανεξαρτησίας*». Στο βίντεο που δημοσιεύει ο «Guardian» φαίνεται πεντακάθαρα η κίνηση που κάνει το μνημείο την ώρα που «χτυπούν» τα 8,1R στις ακτές της πόλης του Μεξικού.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, αποκαλείτε για συντομία «Ελ Ανχελ» (Ο Άγγελος), είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Πόλης του Μεξικού. Χτίστηκε το 1910 για να γιορτάσει τα 100 χρονιά από την έναρξη του πολέμου για την ανεξαρτησία της χώρας από την Ισπανία. Η στήλη υψώνετε στα 36 μέτρα και βρίσκετε στην κυκλική διασταύρωση της λεωφόρου Paseo de la Reforma. Στην κορυφή του μνημείου στέκεται ένα χρυσό άγαλμα της ελληνικής θεάς Νίκης που στο δεξί της χέρι κρατάει ένα στεφάνι που συμβολίζει την νίκη ενώ στο αριστερό κρατά μια σπασμένη αλυσίδα, που συμβολίζει την ελευθερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης