Η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κι έλαβε το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό, θα καταθέσει σήμερα σε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, μεταδίδει το ABC News.

Η καταβολή του εν λόγω ποσού στην ίδια φαίνεται να έγινε στο πλαίσιο εμπιστευτικής συμφωνίας, ενώ η κατάθεσή της θα πραγματοποιηθεί υπό την έρευνα που διεξάγουν οι ομοσπονδιακές αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή κατάθεση της Ντάνιελς θα δοθεί στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Μανχάταν, ενώ θεωρείται πιθανή και η κατάθεσή της ενώπιον ειδικού σώματος ενόρκων (grand jury), καθώς οι Αρχές προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση σε βάρος του Κόεν.

Στην περίπτωση που οι εισαγγελείς φέρουν την υπόθεση ενώπιον των ενόρκων, μπορούν να κλητεύσουν μάρτυρες να καταθέσουν μπροστά τους, ενώ το συμβούλιο των ενόρκων θα κληθεί να αποφασίσει για την έγγραφη απαγγελία κατηγοριών. Σε αντίθεση με μία ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, το συμβούλιο των ενόρκων δεν μπορεί να λάβει απόφαση για την αθωότητα ή την καταδίκη, ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής καλείται να εξετάσει τις αποδείξεις που προσκομίζουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η Ντάνιελς και ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι έχουν παραδώσει στις Αρχές έγγραφα ανταποκρινόμενοι σε κλήση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων σχετικά με το ποσό των 130.000 δολαρίων που έλαβε η Ντάνιελς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Ντάνιελς, υποστηρίζει ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ το 2006, όταν ο ίδιος ήταν παντρεμένος. Ο Αμερικανός πρόεδρος από τη μεριά του το διαψεύδει.

Η Ντάνιελς προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης, προκειμένου να θέσει εκτός νομικής ισχύος την εμπιστευτική συμφωνία που απαγορεύει στην ίδια να μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα αυτό. Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που επικαλείται, υποστηρίζει πως η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί, καθώς δεν την υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ αλλά ο Κόεν.

Ο Κόεν από τη μεριά του υποστηρίζει ότι κατέβαλε το ποσό στην Ντάνιελς ο ίδιος, μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, με την εταιρική επωνυμία Essential Consultants LLC.

Παράλληλα, ο Κόεν δήλωσε ότι «ούτε οι επιχειρήσεις Τραμπ ούτε η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχαν συμμετοχή στη μεταβίβαση του αναφερόμενου χρηματικού ποσού στην κα Κλίφορντ, ενώ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος «δεν τον αποζημίωσε άμεσα ή έμμεσα για την καταβολή αυτού του ποσού».

Ωστόσο, τον Μάιο, ο Ρούντι Τζιουλιάνι, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε το ποσό των 130.000 με το οποίο πληρώθηκε η Ντάνιελς, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τους προηγούμενους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, ότι δεν γνώριζε την πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Νωρίτερα, μέσα στον Ιούνιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Κόεν, τονίζοντας ότι «ο Κόεν δεν είναι δικηγόρος μου, πλέον».

Ο Κόεν ήταν μεσάζοντας του προέδρου των ΗΠΑ για χρόνια, αλλά και ουσιαστικό στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ.

Πηγή: ABC News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης