«Οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσινγκτον δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους μορφή, κάτι που είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επί θεμάτων ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

«Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω, ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη μορφή τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Το έχω πει επανειλημμένως δημόσια και θα ήθελα να το ξαναπώ στην συνάντηση μαζί σας. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της οξείας εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη Μπόλτον στην Μόσχα, θα αποτελέσει ένα βήμα για την βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον. «Η άφιξη σας στην Μόσχα μας δημιουργεί την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε έστω τα πρώτα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Πούτιν , προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια των συνομιλιών, πρότεινε στον Τζόν Μπόλτον να συζητήσουν «τι θα μπορούσε να γίνει και από τις δύο πλευρές, για να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις στην βάση της ισότητας και του σεβασμού των συμφερόντων του καθενός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης